Антимонопольний комітет проти спецмит на іномарки

Антимонопольний комітет виступає проти введення спецмит на іномарки.

Про це заявив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін, коментуючи введення в Україні спецмит на імпортні легкові автомобілі, передає “Укрінформ”.

“Що стосується автопрому, ми однозначно проти. АМКУ проти будь-якої протекціоністської політики”, – зазначив Кузьмін, додавши водночас, що вона притаманна багатьом державам.

“Якщо взяти історію розвитку економіки Японії, Німеччини та інших країн, то там присутня протекціоністська політика в економіці. Колись Франція закривала свої ринки для американських сільгоспвиробників, Японія закриває весь час свої ринки на деякі товари. Це економічна боротьба і на жаль чи на щастя, ми не беремо участі у визначенні цих завдань”, – сказав перший заступник голови АМКУ.

Нагадаємо, з 13 квітня для автомобілів з об’ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л мито збільшилося на 6,46% і 12,95%. Перед цим учасники ринку заповнили склади з розрахунку три-чотиримісячного обсягу продажів, але запаси було розкуплено набагато швидше.

Як відомо, через спецмито на автомобілі Росія планує запровадити проти України низку торговельних санкцій, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла.

Економічна правда