Відбулася зустріч-знайомство Голови Нацкомфінпослуг з представниками ринку лізингу

Сьогодні, за ініціативи ринку  лізингу,  відбулася зустріч Голови Нацкомфінпослуг  Андрія Стасевського  з керівництвом Асоціації лізингодавців України. На ній було обговорено стан лізингової індустрії, її проблеми та способи їх вирішення засобами  Національної Комісії.

Регулятор, в особі Голови Комісії, виявив готовність  підтримати  ідеї  та починання,  які  висловили представники професійного об’єднання – директор Асоціації Марина Масіч, Голова Ради директорів Роман Іваненко, член Ради Наталя Воробйова. Зокрема , всі учасники зустрічі погодилися з необхідністю на законодавчому та нормативному рівні посилити відповідальність за неповернення предметів лізингу  недобросовісними лізингоодержувачами. Досягнуто розуміння з проблеми застарілої та неінформативної звітності, що  збирається з учасників ринку в спосіб 90-х років минулого сторіччя. Узгоджена позиція щодо необхідності  врегулювання  непорозумінь при входженні нових компаній на ринок. Крім того  Андрій Стасевський  слушно зазначив, що Положення №21 Держфінпослуг, яким передбачено регулювання відносин ринку та лізингодавців, видане ще в 2004 році,  морально застаріло, і  потребує негайного оновлення.

По результатам зустрічі  сторони домовилися про те, що для системного і зваженого вирішення всіх піднятих питань  необхідно  створити  нову робочу групу з представників  бізнесу та Нацкомфінпослуг, яка працюватиме на регулярних засадах, згідно до  затвердженого плану.
Другим важливим для ринку рішенням було те, що Голова НКФП призначить уповноважену особу від Комісії, яка буде  представником  регулятора на  ринку лізингу, та прийматиме участь в  ключових засіданнях Ради директорів Асоціації , а також в інший спосіб  буде регулярно проінформована про стан справ в індустрії та своєчасно інформуватиме про це керівництво Комісії задля оперативного реагування.

Після зустрічі представники регулятора та ринку детально обговорили конкретні кроки по реалізації наміченої стратегії.

Для довідки:
Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» зареєстрована у 2005 році. Це  єдина організація в Україні, яка об’єднує юридичних осіб у сфері лізингу з метою захисту їх інтересів та  репрезентує  понад 80% лізингового ринку. Об’єднання є дійсним членом LEASEUROPE –  європейської Федерації, до складу якої входять національні лізингові асоціації  33 країн.

Українське об’єднання лізингодавців – Голос лізингу та автопрокату