Нацпроект Януковича "Доступне житло" закривається

Держагентство з інвестицій і управління національними проектами оголосить про закінчення робіт з Нацпроекту “Доступне житло”.

Як пишуть “Комментарии”, директор департаменту національних і інвестиційних проектів агентства Юрій Гусєв заявив, що проект закривають.

З його слів, було розроблено попереднє техніко-економічне обґрунтування, яким передбачено, що проект буде реалізовуватися за рахунок інвестиційних коштів.

“Проведено переговори на міжвідомчому рівні з Міністерством регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства, за результатами яких вирішено, що у зв’язку з реалізацією соціальних ініціатив президента цей проект буде адмініструватись у рамках державної цільової програми “Доступне житло”, а сам національний проект припиняє своє існування, і найближчим часом буде прийнято відповідне рішення уряду”, – сказав він.

Видання зазначає, що попереднє ТЕО коштувало бюджету в 2011 році 2,6 млн грн. Крім того, висновки, що стосуються ТЕО й бізнес-плану проекту, мала дати одна з компаній так званої “Великої четвірки”: PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst&Young або КPMG.

Водночас, повідомляє газета, сьогодні віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков презентував Державну програму “Доступне житло”, яка обіцяє, що кожен українець, платячи 2000 гривень в місяць, зможе придбати двокімнатну квартиру площею 50 квадратних метрів.

Як запевняє чиновник, придбати доступне житло площею 50 квадратних метрів можна буде за 300 тисяч гривень або на умовах фінансового лізингу під 3% річних (перший внесок становитиме 15%) на 12-15 років.

Колесніков заявив, що ключі від квартири майбутній власник зможе одержати того ж дня після надання банку документів, що підтверджують здатність сім’ї платити 2000 грн щомісяця, і після сплати першого внеску.

Зі його слів, будівництво доступного житла в містах-мільйонниках розпочнеться навесні 2013 року.

Раніше повідомлялося, що Колесніков прогнозує створення Національного агентства, яке буде займатись питаннями доступного житла і підготовкою до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року й зимовій Олімпіаді 2022 року.