Асоціація долучилася до діяльності Робочої групи Держфінмоніторингу

Держфінмоніторинг запросив Асоціацію лізингодавців України  долучитися до робочої групи з розгляду проблемних питань моніторингу та взяти участь у черговому, 21-му засіданні групи. Членами  робочого органу є також профільні асоціації страхового, кредитного, ломбардного  ринків, приймають участь  представники Держфінпослуг, ДПА.

В порядку денному були розглянуті, зокрема питання про існуючі  типології операцій, які підлягають моніторингу, та вказано джерела, де можна з ними познайомитися ( Монівел, ФАТФ, ЄАГ). Обговорена проблема «опосередкованого володіння часткою в юридичній особі» та  про збір інформації про діяльність фінансової установи.

За ініціативи Асоціації лізингу учасники  групи обмінялися думками з приводу можливості спрощення процедур ідентифікації клієнта при здійснені операцій,що не є фінансовим лізингом (продаж, оренда тощо). Представники інших ринків заявили, що така проблема є актуальною і для них, тож проблема потребує виріщення. Представник Держфінмоніторингу , директор Департаменту п.Ковальчук, пообіцяв присутнім , що до наступного засідання Наглядовий орган підготує пропозиції з цього питання та винесе їх на розгляд учасників.

Прес-служба Асоціації лізингодавців України                                                                             

+38 (044) 521 97 26
+38 (050) 410 42 34